Doggo.nl op Facebook Doggo.nl op Twitter Doggo.nl op YouTube

Doggo.nl
Seminar Daniel MillsAssociation for pet behaviour, coaching en trainingPraktijkspeurenSeminar Alexa Capra

Oplossingen voor probleemgedrag

Gedragsproblemen bij honden

Hond sloopt spullenWat jij als een gedragsprobleem ervaart bij jouw hond, is voor een andere hondeneigenaar helemaal geen probleem. Het probleemgedrag van een hond kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan stress, ziekte of gewoon omdat het aangeleerd is. Lees verder...

Hoe vind ik een goede hondengedragstherapeut?

Hoe vind ik een goede hondengedragstherapeut?Je hond vertoont gedrag wat voor jou ongewenst is en wat je dagelijks als een probleem ervaart. Waar moet je op letten als je een kynologisch gedragstherapeut gaat zoeken?
Lees verder...

Mijn hond maakt alles stuk

Mijn hond maakt alles stukWaarom maken honden dingen stuk en slopen ze van alles als jij van huis bent? En vooral: wat kun je eraan doen om het te voorkomen? Ian Dunbar geeft antwoord op deze vragen.
Lees verder...

Reactiviteit bij honden

Mijn hond trekt aan de lijnMen spreekt vaak over 'de reactieve hond'. Net zoals we niet spreken over een dominante of angstige hond, kunnen we beter geen enkele hond als reactief etiketteren. Het kan wel zijn dat een hond, onder bepaalde omstandigheden, reactief emotioneel gedrag vertoont. Hoe kun jij als eigenaar hier het beste mee om gaan om je hond te helpen?
Lees verder...

Mijn hond blaft te veel

Overmatig blaffenBlaffen is natuurlijk gedrag voor honden. Sommige honden blaffen echter erg veel. Hoe los je dit probleem op? En hoe kun je dit in jouw voordeel laten werken?
Lees verder...

Mijn hond poept en plast binnen

Hond plast binnenIan Dunbar legt in simpele stappen uit hoe je je hond zindelijk kunt maken, zodat hij niet meer binnen plast en poept. Lees verder...

Mijn hond valt uit naar andere honden

Hond valt uitVeel honden reageren op andere honden als ze aan de lijn zijn. Waarom doen ze dat eigenlijk en wat kun je er aan doen om de situatie te veranderen?
Lees verder...

B.A.T. - Behavior Adjustment Training

VuurwerkB.A.T. is een gedragstherapie-methode die ingezet wordt bij o.a. honden die uitvallen naar andere honden. De hond wordt heel geleidelijk blootgesteld aan datgene wat hij eng vindt, zonder dat er stress opbouwt. Daarnaast leert de hond de triggers een andere betekenis te geven. Lees verder...

Op zoek naar een hondenfluisteraar?

Interne trainingJe hebt al van alles geprobeerd, maar het probleem met je hond heb je nog steeds niet opgelost. Tijd om iemand in te schakelen die je kan helpen om inzicht te krijgen in je hond en het liefst ook nog het probleem samen met jou kan oplossen.
Lees verder...

Interne training voor jouw hond?

Interne trainingInterne training lijkt een geschenk uit de hemel. Een ander lost jouw probleem op. Het kost jou geen tijd of energie en je krijgt je hond herboren terug en het probleem is verleden tijd. Was het maar zo eenvoudig.
Lees verder...

Is jouw hond bang voor vuurwerk?

VuurwerkVeel honden zijn bang voor vuurwerk. In dit artikel geven we je 5 do's en 5 don'ts: wat kun je doen om je hond te helpen en wat moet je zeker laten? Welke voorbereidingen kun je treffen en wat kun je op de dag zelf doen? Lees verder...

Mijn hond trekt aan de lijn

Mijn hond trekt aan de lijnGedragsprobleem nummer één is toch wel een hond die aan de lijn trekt. Hoe leer je je hond te wandelen met een slappe lijn? Ian Dunbar legt het in eenvoudige stappen uit.
Lees verder...

Kijk voor meer interessante artikelen op Doggo.nl © Copyright Doggo.nl