Hondenrassen

De Cane Corso

Cane Corso Rasportret Cane Corso: Hoewel het nog steeds geen alledaags ras is, komen we de Cane Corso in Nederland steeds vaker tegen. Deze imposante rashond van Italiaanse komaf is een trouwe en gemoedelijke gezinshond, maar komt ook als erfhond uitstekend uit de verf.

De Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier Rasportret Staffordshire Bull Terrier: Hij ziet er zo onverzettelijk uit, en in sommige gevallen is de Staffordshire Bull Terrier dat ook zeker. Het is echter tevens een enorm vriendelijke en aanhankelijke hond, die kan smelten onder de handen van de baas en vol overgave zijn liefde betuigt.

De Australian Shepherd

Australian Shepherd Rasportret Australian Shepherd: Inmiddels weten de meeste mensen wel dat de Australian Shepherd (ook wel Aussie genoemd) niet uit Australië komt, maar in Amerika gefokt is. Wat is het verhaal achter deze hond, die steeds meer en meer aan populariteit wint?

De Jack Russell Terrier

Jack Russell Terriers Rasportret Jack Russell Terrier: Toen dominee John Russell, bijnaam Jack, in het begin van de negentiende eeuw een hondje kocht van de melkboer, had hij niet kunnen dromen dat ruim honderd jaar na zijn dood de nakomelingen van dit hondje wereldwijd bekend zouden zijn.

Vechthonden in ere hersteld?

Stafford in asiel Overweeg jij een Stafford of Pitbull in huis te nemen? Wist je dat een dergelijke hond een relatief grote kans heeft om in een asiel te belanden? Hoe weet je of jij geschikt bent voor dit type honden en waar moet je op letten als je een pup aanschaft?

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Rasportret Nova Scotia Duck Tolling Retriever: De Toller, het kleine en handzame formaatje Retriever. Die mooie rooie, met de prachtige ogen. Met zijn fiere pluimstaartje en schattige snoetje. Het lijkt een leuke variant op de goedzakkige Golden Retriever, maar vergis je niet, dit is een passievolle jachthond in hart en nieren!

De Chihuahua

Chihuahua Rasportret Chihuahua: Van nature is de Chihuahua absoluut geen trillend juffershondje. Dit actieve, intelligente en taaie brutaaltje uit Mexico is een gewone hond, alleen dan eentje in dwergformaat, die net zo goed van wandelen en balletjes gooien houdt. Wie denkt dat zo’n kleintje geen opvoeding nodig heeft, maakt echt een ernstige fout. Want een hond blijft een hond, ongeacht of hij nu een pond of zestig kilo weegt.

De Golden Retriever

Golden Retrievers Rasportret Golden Retriever: De Golden Retriever wordt gezien als de familiehond bij uitstek. Een goed gesocialiseerde en opgevoede Golden Retriever is met recht een gouden hond, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar ook de Golden wordt dit, in tegenstelling tot wat er wel eens gedacht wordt, niet vanzelf!

De Engelse Cocker Spaniel

Engelse Cocker Spaniels Rasportret Engelse Cocker Spaniel: Hij heeft een handzaam formaat, een goed humeur en een staartje dat altijd kwispelt. De energieke Engelse Cocker Spaniel is altijd in voor actie. Het liefst met zijn baas, want dit jachthondje wil graag samenwerken.

Welke rashond past bij jou?

Welke rashond past bij jou? Voor een goede match tussen jou en je nieuwe hond moet je weten waar je allemaal op dient te letten bij het maken van je keuze. Welk ras past bij jou? Wil je een reu of een teef?

De Dalmatiër

Dalmatiër Rasportret Dalmatiër: Pas rond zijn 3e levensjaar wordt de Dalmaat enigszins volwassen, maar zijn onstuimige, haast clowneske karakter blijft hij behouden tot aan zijn pensioen. Never a dull moment with your Dal!

De Shih Tzu

Shih-Tzu ‘Kijk, een zwabber aan een touwtje’ is ‘lollige’ opmerking die nogal eens gemaakt wordtals er een Shih Tzu over straat gaat. Maar wie de moeite neemt deze gezelschapshond eens goed te bekijken, zal er helemaal niets van een zwabbertje in zien. De houding van dit ras is ronduit voornaam, en weerspiegelt de grandeur van weleer?

De populairste hondenrassen

De populairste hondenrassen Welke hondenrassen zijn het meest populair? We hebben ze voor je op een rij gezet van groot naar klein, stoer en lief.

De Dobermann

Dobermann Rasportret Doberman: We doen dit ras een groot onrecht aan als we hem alleen neerzetten als een agressor en harde, onverzettelijke hond. De Dobermann is absoluut een temperamentvolle en energieke hond, en hij hoort van aard juist betrouwbaar en evenwichtig te zijn. Hij is erg gehecht aan zijn eigenaar en heeft veel behoefte aan menselijk contact.

De Labrador Retriever

Labrador Retriever Rasportret Labrador Retriever: Rashond nummer 1, de Labrador Retriever. Een hond die, als je een goede hebt, heel wat kwaliteiten in huis heeft. Hij is stabiel, werkwillig, vriendelijk en open van karakter. Dol op water en op mensen. Ook op inbrekers, trouwens. Voor een koekje helpt de Lab wel even mee met het dragen van de stereo-installatie.

De Duitse Herder

Duitse Herder Rasportret Duitse Herder: De grote bekendheid van de Duitse Herder is onder meer te danken aan zijn veelzijdigheid. Er is vrijwel niets te bedenken waarvoor deze allrounder niet kan worden ingezet. Dat betekent echter niet dat iedereen geschikt is om een Duitse Herder te bezitten. Dit ras geeft veel, maar vraagt er ook wat voor terug.

De Border Collie

Border Collie Rasportret Border Collie: De Border Collie ziet er eigenlijk een beetje uit als een heel gewone, gezellige doorsnee hond. Maar wie goed kijkt, ziet de tijgerachtige bewegingen en de bijzondere oogopslag van dit ras. Er zit dan ook veel meer in deze razendsnelle ‘schapenhond’ dan hij op het eerste gezicht doet vermoeden.

De Australian Cattledog

Australian Cattledogs Rasportret Australian Cattledog: Om in een land als Australie te kunnen leven moet je van goed bush-hout gesneden zijn, echt Australisch bush-hout... en dat is deze kleine, potige hond die door de Aussies liefdevol hun “best friend in te bush” wordt genoemd.

De Teckel

Teckel Rasportret Teckel: Een goudvis leert makkelijker te luisteren dan een Teckel, wordt wel eens gezegd, maar niets is minder waar. Een losgeslagen Teckel – ofwel Dashond – zegt meer over de eigenaar dan over de hond. Toegegeven: het is niet het simpelste ras om te trainen, maar wat wil je dan ook van een hond die zo’n groot karakter in zo’n klein lijfje herbergt?

De Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier Heleboel hond in maatje XS. Hoewel de Yorkshire Terrier tot de gezelschapshonden wordt gerekend, is het een Terrier in hart en nieren. Hij is klein van formaat, maar groot van aard. De York is eigenlijk een heleboel hond, maar dan in een mini-uitvoering.