Alternatieven

Osteopathie voor honden

Osteopathie Wanneer ga je met je hond naar een osteopaat en wat kun je verwachten? Hoe werkt de osteopathie? En wat doet een osteopaat eigenlijk?

Natuurgeneeskunde bij honden

Natuurgeneeskunde In de natuurgeneeskunde wordt er van uit gegaan dat in principe ieder dier een groot zelfhelend vermogen heeft. Het heeft soms alleen een extra duwtje in de rug nodig, wat je hem via natuurgeneeskunde kunt geven.

Chinese geneeswijzen bij honden

Acupressuur In dit artikel leggen we uit wat Chinese geneeswijzen kunnen betekenen voor jouw hond. Denk hierbij aan acupressuur, Chinese kruiden en Chinese voedingstherapie.

Bowen therapie bij honden

Bowen therapie

In dit artikel Wat is De Bowen Techniek? Krachtig in zijn eenvoud Holistische aanpak Welke honden hebben baat hebben bij Bowen? Hoe gaat het in zijn werk? Hoe kan Bowen zo effectief zijn? Kan iedereen het leren? Wat is het verschil met osteopathie en TTouch? Waar kun je in Nederland terecht? In de media Informatieve Lees verder…

TTouch voor een ontspannen hond

TTouch TTouch is een zachte aanrakingsmethode om lichamelijke spanning te verminderen, blokkades op te heffen, pijn te verlichten en zorgt voor een beter zelfbewustzijn, waardoor de hond beter in staat is te leren en zich te concentreren.

Rugpijn bij honden

Chiropractie Hoe herken je nou eigenlijk rugpijn bij een hond? Aan mensen kun je vragen waar de pijn zit. Dieren kunnen je dat uiteraard niet vertellen, maar hun lichaamstaal spreekt vaak boekdelen. Een chiropractor kan helpen als je hond pijnklachten heeft.

Lichaamsbandages en thundershirt voor honden

Lichaamsbandages Lichaamsbandages verhogen het lichaamsbewustzijn en zijn bijvoorbeeld geschikt voor honden die ondersteuning van het bewegingsapparaat kunnen gebruiken, bij ouderdom, gewrichtsproblemen, sport of na operatie of letsel en honden die niet goed om kunnen gaan met omgevingsprikkels.

Homeopathie bij honden

Homeopathie Klassieke homeopathie kan goed uitkomst bieden voor klachten bij honden, of deze nu mild of ernstig zijn. In dit artikel wordt uitgelegd wat homeopathie bij honden inhoudt en waar je eventueel terecht kunt met jouw hond.

Hondenmassage… omdat het werkt!

Hondenmassage Met hondenmassage kun je je hond ondersteunen als hij uit balans is, dit zie je niet alleen terug in zijn communicatie, houding en gedrag, maar ook aan zijn lichaam.

Bach bloesem remedies bij honden

Sociale contacten Bach bloesem remedies kunnen ondersteunen bij emotionele en traumatische problemen bij honden. Wat zijn Bach Bloesem Remedies precies? Wat kun je er mee en wat kun je verwachten?

Hoe help je een onzekere of bange hond?

Hoe help je een onzekere of bange hond Heeft je hond een traumatisch verleden en wil je je hond graag helpen? De Soft Touch methode is ontwikkeld door Betty Heideman na vele jaren werken met getraumatiseerde honden.

Cranio sacraal therapie voor honden

Cranio sacraal therapie Cranio sacraal therapie is een holistische behandelmethode die voortkomt uit de osteopathie. Niet alleen wordt met deze behandelwijze het oorspronkelijke natuurlijke evenwicht hersteld en versterkt, maar ook wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam optimaal geactiveerd.